Skip to main content

Redevelopment

Back

Nga Tsin Wai Village Project (K1)

Location
Nga Tsin Wai Village, Wong Tai Sin
Area
4,637 square meters
Affected buildings
36
Affected population
About 109
Affected property interests
114
Aerial view of Project
Aerial view of Project
Aerial view of Project
Aerial view of Project
Existing village house
Existing village house
Existing village house and Gatehouse
Existing village house and Gatehouse
Hing Yau Yu Stone Tablet
Hing Yau Yu Stone Tablet
Tin Hau Temple
Tin Hau Temple
Tin Hau Temple
Tin Hau Temple
Wooden door of Gatehouse
Wooden door of Gatehouse

Project Development Information


Total GFA About 34,778 square meters
Residential Flats About 750
Open Space About 1,400 square meters

Project Status


Project commenced in October 2007 .

Acquisition, clearance works and compensation have been completed. The URA is currently undertaking an Archaeological Impact Assessment (AIA) for the proposed redevelopment at Nga Tsin Wai. Redevelopment and conservation works will commence shortly.  

Project Programme


Targeted completion by 2023/24

The “Lost” History


Nga Tsin Wai Village is a walled village in the urban area.  About two-thirds of the village houses, mostly buildings of one or two storeys, had already been demolished by private owners over the past two decades, and the remaining structures are in very decrepit condition. The living conditions then are highly unsatisfactory due to poor maintenance, lack of sanitation facilities and illegal occupation surrounding the project boundaries.  The URA through implementing this project can improve the living condition of the residents. 

Conservation Approach


In response to community concerns and aspirations, the URA is committed to the upkeep of the heritage values worth preserving along with the redevelopment.  Conservation experts were engaged in 2006 to carry out conservation study which included a proposal for the Conservation approach of the design for the development, to preserve the remaining authentic historic relics and recreating the village ambience as far as practicable. 

Conservation Park and its elements


The design will adopt an innovative concept of "Conservation by Design" to preserve three relics of the village, namely the village gatehouse, the embedded stone tablet and the Tin Hau Temple, and the central axis linking them up in the walled village setting as the core design elements for the Conservation park to manifest the ambience of the 600 years-old village whilst residential redevelopment could proceed in parallel.

Back